Every day is a good day to ride
Au mai rămas
0
zile până la
Crater XCO 2019
Proiecte
 • _
 • _
 • _
 • _
 • _
 • _
 • _
 • _
Utile
 • _
 • _
 • _

Cupa „Crater” XCO

Taxa Cupa Crater DH&XCO @ Green Bike

Începând din 12 Iulie 2013 taxa de participare la Cupa Crater DH&XCO se poate achita şi la magazinul Green Bike din Oradea str. Barbu Stefanescu Delavrancea, Nr .13, Ap. 1.

www.greenbike.ro

 

Poze/Video Cupa Crater XCO Betfia 2012

Rugăm pe toţi cei care au făcut poze/video în cadrul Cupei Crater XCO Betfia 2012 să ne contacteze prin mail pentru a le face publice pe siteul nostru si pe fb. În curând vor apărea şi  cele realizate de membrii clubului.

Toate imaginile le vom afişa în secţiunea Rezultate

Mulţumim

Promoţie www.x-factor.ro

X-factor susţine Cupa “Crater” XCO Betfia 2012

În luna august 2012 X-factor oferă o reducere de 10% la toate produsele KCNC pentru toţi participanţi înscrisi!

Spor la pedalat si la tuningat.

Schimbări faţă de traseul de anul trecut

 • după Start am renunţat la urcarea însorită care duce pâna la observator. S-a introdus o urcare umbrită, mai scurtă şi cu o diferenţă de nivel mai mică. Acesta duce direct la secţiunea Pizza.
 • s-a modificat porţiunea MoSS prin faptul că traseul nu mai coboară la PA2 de anul trecut (se evită o porţiune de fals plat). S-au introdus nişte porţiuni scurte de urcat-coborât alternante
  (drop, stânci, pietriş).
 • s-a renunţat la o porţiunea de urcuş în pădure şi la ieşirea din pădure pe câmp. În schimb am introdus o urcare scurtă în S-uri şi nişte doline gen secţiunea Hopp’s (Hopp2).
 • am introdus o nouă porţiune de single-track cu o coborăre scurtă şi în S. Imediat urmează urcarea scurtă şi abruptă până pe creasta dealului (prezent şi la ediţia din anul trecut).
 • după coborârea de la Carieră traseul va şerpui pe o potecă înierbată printre tufişuri până pe drumul lat care duce la Finish (se evită folosirea drumului forestier cu multe pietre şi bolovani care coboară de la vechea exploatare de calcar).

Harta competiţiei o găsiţi aici.

Înscrieri Cupa Crater XCO Betfia 2012

Am pornit înscrierile la Cupa Crater XCO Betfia, ediţia 2012.

Cei care se vor înscrie şi confirmă până în data de 5 august vor beneficia de inscripţionarea numelui/poreclei pe un lanţ şi medalion de metal special embosat cu logoul Cupa Crater XCO Betfia.

Fondul de premiere depăşeşte 5000 lei.

Primii cinci clasaţi la categoria Elit vor fi răsplătiţi cu 2000 lei; câştigătorul general la categoria Amatori va fi răsplătit cu un cadru Radon ZR Team 7.0 sau Cube LTD Team, valorând aproximativ 200 euro (premiu oferit de www.greenbike.ro); se vor acorda premii constând în produse valoroase şi bonuri de cumpărături, cupe şi medalii.

După premiere se va organiza o tombolă între participanţi, marele premiu fiind un cadru Radon ZR Team 7.0 sau Cube LTD Team în valoare de aproximativ 200 euro, oferit de www.greenbike.ro.

Succes!

 

 

Amenajare

Vineri, 14 iunie, incepand cu orele 18:30, o sa legam noua sectiune  de traseul  Cupa Crater XCO. Maturam, greblam.

Vino si tu!

 

Amenajare sectiuni noi

Luni, 4 iunie, incepand cu orele 11, o sa fim prezenti pe traseul competitiei Cupa Crater XCO Betfia 2012. Cine doreste sa vada/incerce noile sectiuni este binevenit.

Voluntariat Cupa Crater XCO Betfia 2012

Încet se apropie a doua ediţie a Cupei Crater XCO Betfia – 12 august 2012.

 

Vrei să guşti din experienţa organizării unui concurs de Mountain Bike Cross-Country?

Nu ezita, contactează-ne.

 

Cei interesati pot contribui la organizare prin:

– identificare porţiuni noi de traseu;

– curăţare şi marcare traseu;

– managementul înscrierilor;

– asistenţă la zona Start-Finis şi la punctele de alimentare;

– arbitraj la punctele de control;

– înregistrări foto-video;

– igienizare traseu după concurs.

 

Pentru mai multe informaţii si detalii legate de organizare şi voluntariat contactează-ne.

Poze Cupa Crater XCO Betfia 2011

Rugăm spectatorii care au făcut poze în cadrul evenimentului să ne contacteze prin mail pentru a le face publice pe siteul nostru. În curând vor apărea toate cele realizate de membrii clubului. Mulţumim

Foto by Palcza Szilard, membru VSO – Picasa – start, tunel, carieră, sosire, copii, podiu;

L.E. Linkuri către toate galeriile foto se vor pune pe pagina de Rezultate.

Premii pentru orădence

Pe lângă premille acordate primilor trei clasaţi vom împărţii abonamente la sala Spinergy din Oradea. Cele mai bune orădence, participante la Cupa Crater XCO Betfia, vor fi răsplătite cu un abonament full valabil pe trei luni, două abonamente valabile pe două luni şi un abonament valabil pe o lună.

Succes!

Promo Video Cupa Crater XCO Betfia 2011

Mai jos se poate viziona promoul primei ediţii a Cupei „Crater” XCO Betfia.

 

 

Înscrieri la Cupa Crater XCO Betfia

Am pornit înscrierile la Cupa Crater XCO Betfia.

Înscrieri se pot face online (între 01.07.2011 şi 12.08.2011), la membrii Clubului Velo Sport Oradea (în acest caz vă rugăm să ne contactaţi) sau la faţa locului în datele de 13-14.08.2011.

Taxa de înscriere este de 5 Ron la categoria copii (sub 14 ani) respectiv 30 Ron la celelalte categorii înscrişi on-line (în acest caz plata şi confirmarea plăţii taxei de participare trebuie efectuată până la data de 12.08.2011).

Taxa de înscriere la faţa locului este de 10 Ron la categoria copii respectiv 40 Ron la celelalte categorii.

În schimbul achitării taxei de participare concurenţii vor beneficia de:

 • sistem de cronometrare cu CIP;
 • pachet de înscriere;
 • pachet Isostar pentru primii 100 concurenţi confirmaţi;
 • marcarea traseului cu peste 10 km bandă de delimitare;
 • două puncte de alimentare cu apă, banane, batoane de ciocolată;
 • asistenţă medicală;
 • diplomă pentru fiecare concurent care termină competiţia;
 • premii pentru primii trei clasaţi la fiecare categorie.

Premiile se vor acorda în număr de 3 pe categorie (primii sosiţi), conform categoriilor finale. Acestea vor consta în produse, bonuri de cumpărături, abonamente, cupe, medalii, diplome.

Fond de premiere: aproximativ 1000 Euro.

Descrierea traseului Cupei Crater XCO Betfia

Mai jos se poate citi o descriere cu cele mai interesante porţiuni a traseului Cupei Crater XCO Betfia.

Zona de Start/Sosire se află în vecinătatea Avenului de la Betfia, denumit şi „Crater”. Aici se va afla şi primul punct de Alimentare/Asistenţă Tehnică.

Start-ul propriu zis se va da de pe drumul de acces auto, dinspre Betfia. Concurenţii vor trece prin zona de Start/Sosire după care va începe numărarea turelor. Lungime startloop: aproximativ 250 m, ascensiune aprox. 20 m.

Se trece lângă Aven după care urmează urcarea la Observator (aproximativ 400 m lungime, pantă maximă de 20%, pantă medie 10%) printre tufişuri şi stânci, pâna la cel mai înalt punct de pe traseu (345 m). Se intră în pădure, urmează secţiunea Pizza-Hopp: nişte găuri gen doline. Prima (Pizza), cu o adâncime de aproximativ 8 metri, este si cea mai spectaculoasă. Urmează Hoppurile: un şir de 5 „găuri” de aproximativ 2 m adâncime.

Trecând de această secţiune urmează cea mai rapidă zonă, o coborâre în viteză până la secţiunea Piton. Pentru un scurt moment se iese din pădure, se trece lângă un colţ de stâncă (piton în engleză, de aici şi denumirea), se reintră în pădure, drumul şerpuind printre copaci.

Urmează o secţiune de repaus (fals plat), Rehab 1. Imediat după aceasta avem de a face cu cea mai abruptă urcare din traseu (aprox. 50 m, pantă max. 25%) presărat cu nişte rădăcini. Se trece în zona cea mai tehnică: Moss Section – coborâre de pe o stâncă acoperită în mare parte de muşchi (moss în engleză) şi S Section (SS ) – curbe în S, coborâri, dropuri naturale şi artificiale.

Se ajunge la al doilea punct de Alimentare/Asistenţă Tehnică, în zona Rehab 2. De aici traseul începe să urce în trepte (aproximativ 600 m, pante maxime de 20%). Se intră într-un tunel natural (100 m) format din crengile şi frunzele copacilor. Ieşind din tunel urmează o urcare abruptă cu pietriş de 50 m lungime, diferenţă de nivel 17 m. Urmează un single-track pe coama dealului Şomleu până la o veche carieră de piatră. Traseul se termină cu cea mai abruptă coborâre de la Carieră: rampă maximă de 30% cu pietriş instabil.

Harta şi profilul traseului se găsesc aici.

Imagini de pe traseu se pot vedea aici.

Copiii sub 14 ani vor concura pe un traseu diferit, aflat în apropierea zonei de Start/Sosire. Astfel părinţii vor putea urmării evoluţia copiilor pe toată lungimea circuitului.

Posibilităţi de cazare

Zona fiind în apropierea staţiunilor balneoclimaterice Băile 1 Mai şi Băile Felix aveţi posibilitatea de a alege dintr-o  sumedenie de pensiuni, camere în regim hotelier, hoteluri, campinguri, sau tabăra DJT Bihor din Oradea.

Important: în sezon staţiunile Băile 1 Mai şi Băile Felix sunt destul de aglomerate. Vă recomandăm să rezervaţi din timp locul de cazare dorit.

În zona Băile 1 Mai – Băile Felix

Pentru oferte de cazare accesaţi linkurile de mai jos:

www.turismbaile1mai.com/index2.html

www.turismbailefelix.com/index2.html

www.cazarebaile1mai.ro

www.cazarebailefelix.ro

www.bailefelix.net

Găsiţi oferte atăt pentru pensiuni cât şi pentru camping.

Toate locaţiile din Băile 1 Mai sunt amplasate la aproximativ 1-2 km de zona de Start/Sosire.

În Oradea

 • Centrul de agrement al DJT Bihor – Hotelul de Tineret Felix Oradea

Locuri limitate!
Este amplasat in municipiul Oradea, central, la 100 m de Corsoul Orădean (Pietonala), pe strada M. Eminescu nr. 11

Dispune de camere cu 3-4 paturi cu baie proprie.

Pret: 30 Ron/noapte

Posibilitatea de a servi 3 mese pe zi la preţuri între 31-40 Ron.

Tel: 0259 437 011

 • Pensiuni&Hoteluri

http://www.cazareoradea.com/cazare_la_pensiuni_oradea-1.dhtml

http://www.welcometoromania.ro/Oradea/Oradea_Lista_Hoteluri_r.htm

Pregătire traseu Cupa Crater XCO Betfia 2011

În weekend-ul 6-8 mai membrii VSO au luat parte la curăţarea şi pregătirea traseului pentru Cupa Crater XCO Betfia, din 14 august 2011.

Nişte poze găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori
Parteneri
Parteneri media