Every day is a good day to ride
Au mai rămas
0
zile până la
Crater Maraton 2016
Proiecte
  • _
  • _
  • _
  • _
  • _
  • _
  • _
Utile
  • _
  • _
  • _

Crater Maraton

Crater Maraton: 100% off-road, zero asfalt şi localităţi!

A treia ediţie Crater Maraton o să fie organizat în 5 iunie 2016  cu startul din incinta Ştrandului cu Valuri din Băile 1 Mai (la 5 km de Oradea, lângă Staţiunea Băile Felix), cel mai vechi ştrand cu valuri din ţară.

 

 

Vezi si filmul de promovare de la ediţia din 2014 aici

Crater Maraton este cel mai nou şi cel mai potrivit concurs de maraton de ciclism din jurul Oradiei. Crater Maraton îi diferit faţă de celelalte maratoanele de ciclism organizate până în prezent în zonă prin faptul că am încercat să evităm total atăt drumurile asfaltate cât şi localităţile.

Astfel Traseele conţin mai puţin de 1 km de asfalt (în zona Start/Finish). În rest doar drum de pământ sau pietruit, poteci în păduri sau pe crestele dealurilor şi atingând doar marginea localităţilor, fără a străbate satele în lung şi în lat.

De asemenea traseeele trec pe lângă mai multe Arii protejate “Natura 2000″:

- lângă zona de Start/Finişh se află Rezervaţia Naturală „Lacul cu Nuferi – Pârâul Peţea”

- Rezervaţia paleontologică „Locul Fosilifier de pe Dealul Şomleu” cu un aven vertical denumit incorect de localnici “Crater”

- trei rezervaţii la Tăşad (naturală, paleontologică şi arheologică) cu Situl arheologic “Cetăţaua” (cu rămăşiţele unei aşezări dacice stăvechi) şi “Calcarele tortoniene” din Valea Stracoşului, vale unde în urma unor săpături arheologice cercetătorii au găsit rămăşiţele unei Balene de 13 milioane de ani.

Traseele trec în mare parte în zone împădurite. Străbat şi o pădure de conifere cu molizi, pini şi jneapăn, acestea fiind răspândite cu precădere doar la altitudini montane, cu zone mai reci – nicidecum în zone de deal şi cămpie cum întălnim în apropierea Oradiei.

În afara de pădurea de conifere traseele mai trec prin pârâu, trec în viteză prin văi secate şi pe creste, având şi urcări mai accentuate, eventual cu push-bike pentru unii dintre noi.

În Pachetele de Start, pe lângă altele, o să avem şi tricouri specifice pentru ciclişti, oferite de Bellotto, iar după parcurgerea traseului concurenţii vor fi invitaţi la un Radler şi vor fi poftiţi să se bălăcească gratuit la Ştrandul Venus din Băile 1 Mai.

Am pregătit patru categorii de trasee:

- Copii&Family, 2 km, aproximativ 25 m diferenţă de nivel, în limita a maxim 50 de participanţi;

- Mic – de Cicloturism, 25 km, aproximativ 350 m diferenţă de nivel;

- Scurt, 37 km, aproximativ 800 m diferenţă de nivel;

- Lung, 65 km, aproximativ 1500 m diferenţă de nivel.

Poze din 2014 de pe traseu:  link 1 şi link 2

Sponsor principal
Sponsori
Partener principal
Parteneri
Colaboratori
Parteneri media